Çınarlı, Atatürk Cad. No 29 D:Kat 13, 01050 Seyhan/Adana

Ortaokul

Türkiye de yapılan sınavların hiçbiri sadece bilgi ölçmeye yönelik bir sınav türü değildir. Zaman yönetimi, stres altındayken dikkat ve konsantrasyonun nasıl kullanacağını da ölçer.

Türkiye de yapılan sınavların hiçbiri sadece bilgi ölçmeye yönelik bir sınav türü değildir. Zaman yönetimi, stres altındayken dikkat ve konsantrasyonun nasıl kullanacağını da ölçer.

2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına 1,3 milyon  öğrenci girdi. 120 sorunun sorulduğu sınavda, soruları doğru yanıtlayanların ortalaması 67,182 (MEB 2014-2015 istatistik raporuna göre) Bütün bu sınavlarda başarılı olmak için Hızlı okuma eğitimini kaçırmamalıyız.

Hızlı okuma eğitiminin amacı, 4 kat daha hızlı olabilmenizi ve 4 kat daha iyi öğrenmenizi sağlamaktır. Böyle bir eğitime zaman kaybı olarak görüp, ders çalışmayı tercih edebilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki, sınavlarda karşınıza çıkacak olan sorular ortalama 110 – 120 ve hatta kimi zaman daha fazla sayıda kelimeden oluşabilmektedirler.

TEOG öğrencileri 1 dakikada ortalama 80 ila 120 kelime arasında okuyabilmekte. Sorunun tamamının 120 kelimeden oluştuğunu düşünürsek ise, okuma esnasında o kadar fazla hatalar yaparız ki, sürekli soruyu baştan okuma ihtiyacı duyabiliriz.

Her dakikanın, hatta her saniyenin yaşamınızın geri kalanını etkilediği bu safhada, bir soruda sürekli başa dönmeyi tercih eder misiniz peki?

Aynı soruyu yanlış okuma nedeni ile yaptığınız geri dönüşlerle ortalama 120 kelime olan soru 240 ve hatta daha fazla kelime okumanıza sebebiyet vermiş olur. Bu fazladan kaybedilen 2 dakika anlamına geliyor. Yorumlama, doğru cevabı bulma sürecinin sonunda sınavda zaman yetiştirememe sıkıntısı ortaya çıkmaktadır.

Hızlı Okuma Eğitimi ile en az 4 kat daha hızlı okuyup, 4 kat daha iyi anlayabiliriz. Ders notunuzu okurken, okuma anlama sürenizi 3’te 1 oranında azaltabilirsiniz.